partner of Dangerous Hungária Engineering Office KFT
Consultantă în domeniul mărfurilor periculoase
ADR - RID - IMDG - ADN - ICAO
De multe ori se expediază sau se transportă mărfuri periculoase în cantitate relativ mică, despre care atât expeditorii, cât și transportatorii, dar și șoferii declară că este un transport EXCEPAT de la prevederile ADR, și de multe ori se spune că nu este transport ADR.
OARE o fi chiar așa?
Nu este transport ADR?
Nu trebuie să aplic prevederile acordului ADR, deci nu e stres?
Să nu fie stres, în continuare vă prezint la ce trebuie să fiți atenți, când mai expediați sau transportați mărfuri periculoase, care în conformitate cu prevedrile capitolului 1.1.3.6 din ADR, se pot transporta exceptat parțial de la prevederile acrodului ADR.
1. Să va asigurați că ambalajele folosite sunt omologate pentru mărfuri periculoase și corespunzător pentru marfa periculaose care urmează să le ambalați în el(e).
5. Membrii echipajului nu trebuie să fie posesori al unui certificat de pregătire profesională, DAR trebuie să fi participat la o pregătire generală organizată de un consilier de siguranță, conform capitolului 1.3 ADR
4. Nu aveți nevoie de echipament ADR, decât de un stingător de cel puțin 2 kg.
Mențiune: dacă dețineți la bord o lampă portabilă, acestă în mod obligatoriu trebuie să nu aibă suprafețe metalice care ar produce o scânteie.
3. În documentul de transport trebuie ca marfa periculoasă, ori mărfurile periculoase să fie declarate prin indicarea:
2. Dacă expediați sau transportați mărfuri periculoase, la încărcare verificați ca almbalajele să fie: